Moj profil

Kokosovo ulje

Djevičansko kokosovo ulje. Ja sam ga krenula tražit jer sam negdje pročitala da je odlično kao maska za kosu, a mojoj plavoj kosi nakon mora i sunca hitno treba pomoć... ali kad sam krenula malo čitat o njemu saznala sam da se nerafinirano kokosovo ulje koristi i kao zamjena za druga ulja i maslac pri kuhanju. Te da je zbog svog sastava PUNO ZDRAVIJE, jer ne sadrži trans masne kiseline ni kolesterol.
Kupila sam ga u ljekarni, i s obzirom da je 0.5kg dosta skupo (95kn), nije baš da ću ga korisit za peć pomrfri, ali za u kolačiće i torte i kreme bit će savršen:)!! A za sad sam ga namazala na tijelo i koža mi tako prekasno miriši po kokosu već nekoliko sati, a ulje je tako lagano i ne opterećuje mi kožu, pa mi je savršeno za ove vrućine. Jer mi je veliki problem naći adekvatnu kremu za tijelo po ljeti, kada mi koža se od sunca, soli, depilacije isuši, a sve kreme mi na koži budu tako teške i kao da me guše, samo se još više znojim i bude mi još toplije.
Inače postoji nerafinirano i rafinirano ulje. Nerafinirano, kao ovo, je pri temp manjoj od 25C kruto, miriši prekrasno po kokosu, nema u sebi nikakvih dodataka, ni konzervansa, ni mirisa, ni umjetnih aroma, bojila. Dok rafinirano je tekuće, ono je 3x jeftinije, i NE KORISTI SE PRI KUHANJU, već samo u kozmetičke svrhe, za kožu i kosu.
Nadam se da će ovo, za mene super otkriće, još netko naći korisnim…možda netko tko ima visok kolesterol, ili isušenu kosu ili kožu kao ja ;)

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.