Moj profil

Mango Chutney- slatkasti

60 minuta
5

U nedostatku svježeg manga pokušala sam izmađijati chutney s kandiranim mangom, brusnice sam dodala radi kiselkaste note. Ispalo je odlično, pošto su količine male, odvažite se i probajte. Harmonija začina u ovom chutneyu je fantastična.

U nedostatku svježeg manga pokušala sam izmađijati chutney s kandiranim mangom, brusnice sam dodala radi kiselkaste note. Ispalo je odlično, pošto su količine male, odvažite se i probajte. Harmonija začina u ovom chutneyu je fantastična.

Sastojci

za
400 g kockica sušenog manga
130 g oljuštenog crvenog luka
150 g očišćenih reskih jabuka
180 ml octa
300 ml vode
30 g smeđeg šećera (nije obavezno)
korijen đumbira veličine oraha
2 češnja češnjaka
1 list lovora
1 žličica cimeta
2 žličice ljute mljevene paprike
2 žličice curryja
na vrh noža čilija, anisa i kardamoma
10 g Dolcela Želina
3 žličice soli
1 žličica papra

Priprema

1.

Zalijte mango i brusnice toplom vodom i ostavite da se namaču nekoliko sati, još bolje preko noći. Upit će svu vodu.

2.

Oljuštite i nasjeckajte luk, ogulite, očistite jabuke i sitno ih narežite. Đumbir ogulite i narežite na vrlo sitne komadiće ili ga naribajte. Sve izvažite očišćeno. Izmjerite ocat, vodu i sok od jabuka.

3.

Zakuhajte mango i brusnice u mješavini 3 dl vode, soka od jabuka octa i šećera. Dodajte lovorov list i pustite da se kuhaju dok ne omekšaju (ovisno koliko ste dugo namakali mango i brusnice), dodajte jabuke, đumbir, češnjak i luk, nakon pet minuta dodajte začine i želin. Kuhajte još desetak minuta, uz povremeno miješanje, na kraju umiješajte sol i papar.

4.

Odmah ulijte u pripremljene staklenke do ispod ruba.
Napomena: vrući čatni treba imati gustoću sličnu šalši, meni je ispao malo gušći, jer sam uoči kuhanja dodala još manga, koji se nije močio preko noći, tako da sam kuhala malo duže. Ako vam se učini da je čatni previše gust, slobodno dodajte još octa, malo prokuhane vode ili jabučnog soka, pustite da provri i punite stakleneke. Ukpoliko imate poklopce s navojem, tzv. twist off poklopcem, preporuča se napunjene, čvrsto zatvorene staklenke okrenuti da 5 minuta odstoje na poklopcu.
Tko može nabaviti svježi mango i ne voli brusnice može probati ovaj recept

Posluživanje

Dobije se oko 1200 g chutneya.

  • Mango(3)
  • Zzzzzima(1)
  • 1-zimnica(1)
  • Zimnica(1)
  • Chutney(1)
  • Chatney-mango(1)

3

Bas zanimljivo… Fotkica je extra!

Super, slika divna..

Savrsena ideja:)))

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)