Moj profil

Wok: 6 brzih recepata u kojima sami birate sastojke

Izaberite sastojke koji vam najviše odgovaraju, upotrijebite povrće pred istekom roka trajanja ili piletinu od prethodnog ručka, a mi vam donosimo ideje za brze recepte iz woka.

Jedno od najpoznatijih jela koje nosi predznak Azije definitivno je wok. Iako zvuči egzotično, jednostavno je za pripremu, jer potrebo je pomiješati sastojke, a tajna savršenog balansa okusa je u omjerima začina i namirnica. Vi ćete naravno ćete izabrati namirnice koje volite i prilagoditi svojem ukusu. Ukoliko vam je ostalo piletine od prethodnog obroka, narežite je na trakice, dodajte povrće i uživajte u chicken woku s tikvicama.

Jedna od namirnica koja će se često naći u woku zajedno s ostalim povrćem i mesom su gljive. Isprobajte pileći wok sa shitake gljivama, naročito ako ste u utrci s vremenom, jer ovo je jelo spremno za manje od pola sata. Gotovo jelo pospite ispranim klicama i poslužite uz rižu ili tjesteninu.

Mislite li da se ne može pripremiti ručak za manje od pola sata, onda pogledajte recepte s Fini-mini noodlesima pomoću kojih ćete oboriti rekord i u manje od 10 minuta unijeti dašak azijske kuhinje u svoj prostor.

Dopustite egzotičnim začinima da uđu u kuhinju i osjetit ćete mirisnu raskoš Azije na tanjuru. Započnite kulinarsko putovanje s rižinim rezancima, kozicama i povrćem u woku. Imajte kod pripreme ovog jela na umu da su rižini rezanci nježniji od pšenične tjestenine, stoga je važno pridržavati se upute za pripremu.

Dobra priprema već je pola odrađenog posla, zato sjeckajte, režite i osušite povrće kojega ćete popeći i dodati špagetima i lagano izmiješati. Ovo je jelo idealno ukoliko imate povrće koje je potrebno spasiti od propadanja, jer tikvice, poriluk i mrkva savršeno pristaju u wok. Da biste dobili špagete na kineski način, na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu.

Ukoliko niste znali, kuhanu rižu koja je ostala od prethodnog ručka ili večere također možete iskoristiti za pripremu u woku. Pomiješajte je s povrćem i začinima kako biste dobili novi obrok. Preferirate li mesne zalogaje, pečeno ili kuhano meso odlično će ga nadopuniti.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.