Moj profil

100 lica grožđa: Slatki i slani recepti koji će vas osvojiti

Sočna zrna grožđa najčešće konzumiramo svježa ili pak u omiljenoj tekućoj kapljici, no ovaj jesenski plod svoja lica rado pokazuje kao glavni dodatak ukusnim jelima na tanjuru. Otkrivamo recepte u kojima ulogu podizača okusa ima upravo grožđe.

Grožđe čisti tijelo od masnoća i pomaže kod reguliranja tjelesne težine

Grožđe djeluje poput štita koji kožu čuva od štetnih utjecaja iz okoline znatno usporavajući prirodni proces starenja. Osim za postizanje ljepote kože, grožđe je idealno i za održavanje tjelesne težine. Djeluje kao prirodni tonik organizma, a uz to je i izrazito hranjiva namirnica.

Pirjano, u obliku džema, želea ili nadjeva u savijačama...grožđe ima sto lica

Grožđe možete koristiti kao izvrstan dodatak voćnim salatama, a želite li im dodati i vizualni doživljaj, koristite različite sorte i boje grožđa. Poslužite ih na početku obroka uz miješanu zelenu salatu, hladne salate od piletine, puretine, patke ili tune, ili na kraju uz različite vrste sireva i orašaste plodove.

Svježe grožđe pirjano u mesnim umacima izvrsno pristaje uz perad, piletinu i puretinu, ali i svinjetinu. Možete ga koristiti i za nadijevanje peradi i pernate divljači. Od grožđa možete pripremiti izvrsne džemove i želee, koristiti ih za nadjev u pripremi savijača i krustada ili ih koristiti zamrznute i prethodno umočene u smjesu tučenih bjelanjaka i šećera za ukrašavanje slastica i sladoleda.

Ako ste se zapitali što sa grožđem u kuhinji, stiže Coolka u pomoć i nudi kulinarske ideje pomoću kojih ćete pokazati da ste majstor u kuhinji.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.