Moj profil

Rolnice sa parmezanom i belim lukom

150 minuta
39

Ove sam rolnice davno pravila,i da ne videh slike na mom kompu,sigurno bih  zaboravila da napišem recept....

Ove sam rolnice davno pravila,i da ne videh slike na mom kompu,sigurno bih  zaboravila da napišem recept....

Sastojci

za
300 g brašna
250 ml tople vode
5 g suvog ili 10 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli, ili po ukusu
1 kašika maslinovog ulja
2 do 3 čena pasiranog belog luka
1 do 2 kašike sitnije sečenog peršuna
po ukusu ljuta mlevena paprika, krupnije mleven biber, italijanski začin
oko 50 g izrendanog parmezana na sitnu stranu
oko 50 g krupnije izrendana mešavina italijanskih sireva

Priprema

1.

Prvo ćemo da pripremimo starter za ovo testo.

U manju posudu staviti kvasac, šećer, toplu vodu i 75 g brašna, sve izmešati u glatku masu, pokriti i ostaviti na stranu da starter naraste.

2.

Kad  je starter narastao ( u zavisnosti od toplote u kuhinji, treba od prilike oko dvadesetak minuta ) dodati kašiku maslinovog ulja, jaje i so i izmešati sa žicom.

Sada postepeno dodavati brašno i zamesiti testo testo, koje treba da bude po malo lepljivo. U zavisnosti od brašna, možda će trebati više a možda ne.

Zamešeno testo pokriti i ostaviti na toplom mestu da se testo udvostruči.

3.

Dobro pobrašniti radnu površinu i isipati testo na brašno. Rukama testo malo oblikovati i onda rastanjiti testo na oko 1cm debljine u pravougaonik.

Jedan kraj šire strane ispritiskati prstima da rastanjite malo više testo od ostalog testa i blago premazati sa malo vode.

Otopiti puter i u njega dodati pasirani beli luk i vrlo malo peršuna. Premazati testo, ali deo koji ste prstima rastanjili, nemojte.

 Posuti sa sitno izrendanim parmezanom ( ostavite malo da pospete odozgore na rolnice, možda će vam biti potrebno još malo parmezana, meni je bilo dovoljno 50 g i ja sam koristila Grana Padano sir ) posuti sa krupnije izrendanim sirom ,krupnije mlevenim biberom, italijanskim začinom, ili samo sa origanom,seckanim peršunom i mlevenom ljutom paprikom ( budite ovde oprezni, nemojte puno ) i zaviti u rolat i kad dođete tamo gde je testo tanje na kraju bi trebalo da se zalepi. U slučaju da vam se malo osušila voda, dodajte još malo vode i zalepite testo.

4.

Testo iseći na pola pa onda svaki deo iseći na rolnice oko 3 do 4 cm.

Poređati ih na pleh, doterati malo gornje delove tako što ćete prstima povući ivice rolnica prema unutra, premazati sa ostatkom putera, posuti sa izrendanim sirom odozgore, po želji možete i staviti malo sitno iseckanog sušenog paradajza,pokriti i ostaviti da odmori dvadesetak minuta.

Uključiti rernu na 200°C i kad se zagrejala peći pripremljene rolnice oko dvadesetak minuta ili dok vam ne porumene, ali ne mnogo.

Ostaviti ih da se ohlade nekoliko minuta i onda ih poslužiti tople i ako želite, možete ih posuti sa sitno iseckanim mladim lukom.

U slučaju da vam rolnice ostanu za sledeći dan, vrlo kratko iz zagrejati u mikro talasnoj ili običnoj rerni i poslužiti sa kiselim mlekom, jogurtom, čajem....

  • Pecivo-r(1)
  • Pecivo(1)

8

Divne rolnice!

Divno izgledaju!😋

Ovo je dobro!!!🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)