Moj profil

Spas ručak: Brzi i hranjivi recepti za zaposlene

U današnjem užurbanom tempu života često se događa da nam je prehrana na zadnjem mjestu, posebice ako pričamo o obrocima na poslu. Takvi se nerijetko svode na proizvode iz pekarne i fast food. S ciljem da nezdravo maknete s menija nudimo prijedloge za lunch pakete, recepte koje sami brzomožete pripremiti kod kuće

Što jesti na poslu? Vječno pitanje. Krenemo raditi, nismo se ni okrenuli, vrijeme je proletjelo i već je vrijeme za pauzi i hranu, ideje nemamo, a glad je sve veća i veća.

Za kvalitetan intelektualan i fizički rad potreban je dugotrajan i ravnomjeran izvor energije, a dobri izvori za to su cjelovite žitarice, mahunarke i povrće. Važnu ulogu imaju i proteini koji pružaju dugotrajni osjećaj sitosti i povećavaju pozornost zato je poželjno u ''radni obrok'' uključiti jaja, mliječne proizvode, ribu i meso peradi. Bitna stavka je i unos dovoljno tekućine jer i najmanji znakovi dehidracije vrlo brzo utječu na umor, glavobolju i smanjenu koncentraciju.

Jedan od koraka na putu prema boljoj ishrani tijekom radnog vremena je lunch paket, tj. unaprijed pripremljen obrok za koji vam predlažemo ideje.
Na ovaj način ćete si olakšati vječno razmišljanje što danas jesti i zaobići ustaljena, brzinska fast food rješenja koja nisu samo neprijatelj vaše linije, već i mozga.

A za dane kad ste u gužvi, predlažemo riješnja u obliku Eva Tuna salata kus-kus ili Fini-Mini krem juha od rajčice s mozzarellom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.