Moj profil

Hokus pokus trikovi: Stari kruh iskorišten na najukusniji način

Stari kruh nije za bacanje! Ne samo da ga vrlo brzo i jednostavno možemo "revitalizirati", već ga možemo i reciklirati te iskoristiti za pripremu mnogih jela. Ako ste se ovih dana malo "preračunali" i sad imate viška kruha na stolu otkrijte kako vrlo brzo i jednostavno može ponovo postati ukusan ili kako ga možete iskoristiti za pripremu ukusnih jela.

Kako da stari, tvrdi kruh ponovo postane svjež i ukusan?

Zahvaljujući jednostavnim krušnim "hokus-pokus" trikovima, stari kruh, posebno onaj bijeli, može ponovo postati ukusan ako ga cijelog na otprilike 15-tak minuta stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na otprilike 170 °C. Prije "pečenja" kruh malo navlažite pod mlazom vode (otresite suvišnu vodu!) ili zamatanjem u mokru kuhinjsku krpu. Možete ga premazati i mlijekom, a ako ga stavljate suhog, poželjno je da u pećnicu stavite i posudu s vodom.


Kruh možete osvježiti i na ploči za kuhanje, tako da ga 10 do 15 minuta držite na pari (pazite da nije u vodi!), nakon čega će također biti ukusan kao da je netom ispečen. Osim u komadu, kruh može ponovo postati jestiv i tako da ga narežete na kriške, koje kratko držite pod mlazom vode, otresete te potom ispecite na tavi ili u tosteru.

Kako najbolje iskoristiti stari kruh?

Umjesto da ga bacite, kruh radije sameljite u krušne mrvice ili ga narežite na kockice i iskoristite za popečke, nabujke, okruglice, pudinge...


Obične ili prepečene kockice možete dodati i u različite povrtne i mesne salate, juhe, variva i slično. Kockice kruha bit će još ukusnije i svestranije (primjerice kao zdrave grickalice!) ako ih popržite na maslacu (croutons) ili začinite maslinovim uljem, suhim začinskim biljem i češnjakom te ispečete na papiru za pečenje 10-tak minuta na 110°C.

Narežete li ga na šnite te ispečete ili tostirate, stari kruh je idealan za mazanje i nadijevanje te primjerice za spremanje crostina i bruschetta


:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.